Vinkkejä vuoden 2021 aloittaneille lukiolaisille

Hei! Lukuvuosi on kääntynyt kohti kesää ja vuonna 2021 aloittaneista lukiolaisista suurimman osan opinnot jatkuvat jatko-opinnoissa tai lukion neljännelle vuodelle. Lukiolaisten käytössä olevien Opinsysin Lukiolaiskannettavien osalta sopimuskausi laitteiden ylläpidosta päättyy, mikäli sitä ei jatketa 4. vuodelle.

Alla on muutamia käytännön vinkkejä joista on varmasti hyötyä ja vastauksia kolmannen opiskelu vuotensa päättäville opiskelijoille.

Miksi tietokoneen kirjautumisruudun taustakuvana ja selaimen oletuskotisivuna on tiedote?

2021 poistuvien lukiolaiskannettavien kirjautumisruutuun tulee tiedote sopimuksen päättymisestä.

Kaikille vuonna 2021 toimitetuille laitteille joissa on 3. vuoden ylläpitosopimus tulee tiedote, jossa kerrotaan kyseisen laitteen sopimuskauden päätöksestä. Taustakuva on laitettu esille kannettavien laitehallinnan kautta ja sen tarkoituksena on että laitteilla joiden opiskelutilan käyttö päättyy on tämä tieto havaittavissa itse laitteelta.

Olen jatkamassa lukion 4. vuodelle, miten minun tulee toimia?

Tärkein huomioitava asia on, että koulusi tietää jatkosuunnitelmistasi ja että haluat jatkaa nykyisen koneesi käyttöä. Olemme toimittaneet kouluille tiedot laitteista, jotka ovat poistumassa. Koulut ohjeistavat meille mikäli jotkin laitteista jatkavat vielä 4. vuodelle jolloin voimme palauttaa näille laitteille normaalit asetukset.

Koneeni palautuu koululle, mitä minun tulee huolehtia?

Koneen palauttamiseen saat ohjeet koulultasi. Ennen kannettavan palautusta koululle, on erittäin tärkeää, että otat omat itsellesi tärkeä tiedot talteen ja poistat henkilökohtaiset tietosi tietoturvallisesti. Tämä estää mahdolliset tietoturvariskit. Seuraavassa linkissä on ohjeet laitteen resetoimiseksi ennen palautusta:

Tiedote-lukiolaiskannettavien-tietojen-talteenotto-ja-koneen-tyhjentaminen.

Kouluni mahdollistaa laitteen lunastamisen itselleni, mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Laitteen lunastamisen myötä saat laitteen omaksesi. Tällöin on hyvä huomioida, että:

  • Vastaat itse laitteesi toiminnasta ja tietoturvasta
  • Laitteen takuu päättyy
  • Kannettavan opiskelutila ei ole enää käytettävissä lukuvuoden päättymisen jälkeen (tarkka ajankohta on koulukohtainen)
  • Mikäli käytössäsi on ollut vapaa-ajan tila, voit jatkaa sen käyttöä
  • Halutessasi voit asentaa laitteelle haluamasi käyttöjärjestelmän

 

Kiitos yhteistyöstä ja menestystä tuleviin opintoihin ja haasteisiin. Mikäli teillä herää kysymyksiä tai tarvitsette lisätietoja, olkaa rohkeasti yhteydessä tukipalveluumme.