Lukiolaiskannettavien hankintaan on vaihtoehtoja

Erilaisten rahoitusmahdollisuuksien arviointi on nyt pinnalla maksuttoman toisen asteen koulutuksen alla. Opinsys Lukiolaiskannettavat voi hankkia sopimusmallilla, joka sopii kunnan talouteen parhaiten: kertahankintana tai joustavalla leasing-sopimuksella.

Tietojärjestelmähankinnat ovat kunnille ja lukiolle investointi, joka pohdituttaa monesta näkökulmasta. Opinsysin Lukiolaiskannettava -palvelu on suunniteltu siten, että voimme räätälöidä sopimuksen kunnan tai lukion erityistarpeiden mukaan. Laitteet voi tilata kertahankintana ylläpitopalvelun kanssa tai vaihtoehtoisesti joustavalla leasing-rahoituksella. Leasingin suosio on kuntahankinnoissa jatkuvassa kasvussa, niin Suomessa kuin ulkomailla.

Investointi kertahankintana

Kertainvestointina kunta tai lukio ostaa laitteet itselleen, mutta Opinsys huolehtii laitteiden ylläpidosta.

  • Laitteiden omistusoikeus siirtyy heti ostajalle.
  • Laitteiden ylläpitosopimus kestää koko lukioajan.
  • Lukiolaiskannettavat voi myydä edullisesti opiskelijoille.
  • Kannettavia voidaan käyttää myöhemmin varalaitteina.
  • Ylläpitosopimuksen päätyttyä laitteet voi palauttaa Opinsysille.

Investointi leasing-sopimuksena

Leasing-mallissa vuokraaja maksaa ainoastaan laitteiden käytöstä. Se ei sido pääomia omistamiseen. Tässäkin mallissa Opinsys huolehtii laitteiden ylläpidosta.

  • Leasing helpottaa rahoituksen suunnittelua ja kustannusten ennakointia.
  • Investointi jakautuu tasaisemmin.
  • Laite- ja ylläpitosopimus kestää koko lukioajan tai tarvittaessa pidempään.
  • Sopimuksen päätyttyä laitteet palautetaan rahoittajalle.
  • Halutessaan laitteet voi myös lunastaa sopimuksen päätyttyä.

Opinsysin rahoittajakumppani on 3 Step IT

Opinsysin pitkäaikainen kumppani 3 Step IT Oy rahoittaa Lukiolaiskannettava-palvelun leasing-sopimuksella myytävät uusiolaitteet.

”Haluamme rakentaa kestävämpää tulevaisuutta auttamalla kuntia optimoimaan teknologialaitteiden käyttöä pidentämällä niiden elinkaarta. Kunnat voivat tehdä hankintoja elinkaarimallilla, jossa me laiterahoittajana vastaamme laitteista koko sopimuskauden ajan. Se vähentää omistamiseen liittyviä riskejä”, kertoo 3 Step IT:n julkishallintotoiminnasta ja partneriyhteistyöstä vastaava Erkki Kondelin.

Kiinnostaako kertahankinta vai leasing? Jos sinulla on mielessä investointeihin liittyviä kysymyksiä, ota yhteys Opinsysin myyntiin ja tilaa ilmainen esittely. Opastamme henkilökohtaisesti eri hankintaratkaisujen punnitsemisessa.